DİŞ DOLGU

DİŞ DOLGU NASIL YAPILIR ?


Dolgu; çürük nedeniyle zarar görmüş bir dişe, normal fonksiyonunu ve görünümünü kazandırmanın bir yöntemidir. Dolgu yapılırken, önce çürümüş diş dokusunu uzaklaştırır. Etkilenen alanı temizlenir ve oluşan boşluk dolgu malzemesi ile doldurulur. Bakterilerin girebilecekleri boşlukları dolgu ile kapatılarak yeniden çürük oluşumu engellenmiş olur.

Günümüzde kullanılan dolgu türleri:

Herkes için aynı diş dolgu tipi uygun olmayabilir. Sizin için doğru dolgu tipini, çürüğün büyüklüğü, belirli maddelere karşı alerjiniz, dolgunun yapılması gereken diş bölgesi belirleyecektir.

Süre

30 Dakika

AMALGAM DOLGU

GÜMÜŞ DOLGU


Amalgam dolgu aşınmalara ve kırılmalara karşı dirençlidir. Gümüş gri renginde olduğu için görünür bölgelerde kullanımı uygun değildir.

KOMPOZİT DOLGU

ESTETİK DOLGU


Kompozit dolgu, doğal dişlerle aynı renkte dolgulardır bu yüzden doğal görünüm istendiği durumlarda kullanılır. Son zamanlarda gelişen teknolojiyle birlikte son derece dayanıklı kompozitler üretilmeye başlamasıyla hem ön hem arka bölge dişlerinde estetik dolgular yapılabilmektedir.

Süre

30 Dakika

Süre

3-7 Gün

PORSELEN DOLGU

INLEY veya ONLEY DOLGU


Porselen dolgu laboratuarda dişten alınan ölçüye uygun üretilir ve sonradan dişe yapıştırılır. Diş rengine uygun üretilebilir ve lekelenmeye karşı dirençlidir. Porselen restorasyon madde kaybının fazla olduğu dişlerde uygulanır ve dişin büyük bir bölümünü kaplar.

Sayfa 1 / 2

Klinik cadde Ümraniye mevkisinde ağız ve diş sağlığı sorunlarınız için çözüm buluyor.

En yakın tarihe randevu almak için:

Randevu talep et